Kuinka voit tutustua Vasemmistoliiton toimintaan Salossa
Tietenkin teoistaan järjestö tunnetaan, mutta voit tutustua siihen muutenkin.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä kokoontuu joka torstai lukuunottamatta juhlapyhiä, kaupungintalolle klo 17.30. Kokouksissa käsitellään seuraavan viikon kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, lautakuntien tai eri työryhmien esityslistat ja niihin liittyvät asiat. Lisäksi kokouksissa käsitellään myös muita ajankohtaisia asioita. Kokoukset ovat avoimia kaikille Vasemmistoliiton periaatteet ja toimintatavat hyväksyville kaupunkilaisille. Mahdollisista muutoksista ilmoitus näillä sivuilla sekä tiedossa oleviin sähköposteihin.
Jos haluat, että sinulle tiedotetaan Kunnallisjärjestöön, kaupunginvaltuustoon, kaupunginhallitukseen, lautakuntiin tai muihin yhteiskuntapolitiikkaan liittyviin asioihin, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan osoitteeseen.
Vasemmistoliiton Salon kunnallisjärjestö ry
salonvasemmisto [at] gmail [dot] com
Vasemmistoliiton aatteellinen perusta
Vasemmistoliiton ohjelma perustuu sosialismiin. Sanoudumme kuitenkin jyrkästi irti sosialismiin liitetystä totalitarismista. Sosialismi voi merkitä vain enemmän demokratiaa ja enemmän todellista vapautta kaikille ja demokratiaa myös talouselämään.
Sosialistinen ajattelu edistää sellaista yhteiskuntaa, jossa talouden toimintaa, pääomaliikkeitä ja sijoitustoimintaa, ihmisten asemaa tuotannossa ja erityisesti tulojen ja varallisuuden jakoa säännellään ihmisten tasa-arvotavoitteen toteuttamiseksi käytännössä. Talous ei saa hallita yhteiskuntaa, vaan talouden on palveltava hyvän elämän rakentamista kestävällä tavalla luonnonarvoja kunnioittaen.
Sosialismilla tarkoitettiin työväenliikkeen alkuvaiheissa demokraattisen päätöksenteon laajentamista sinne, mistä se edelleen puuttuu: työpaikoille ja koko talouselämään.
Vasemmistoliitto tahtoo kasvaa avoimena poliittisena liittona perusarvojensa ja niihin pohjautuvien tavoitteidensa toteuttamiseksi. Puolueen jäsenyys edellyttää sitoutumista demokratian ja perusarvojemme eli tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen edistämiseen.
_______________________________
”Ei ole olemassa todellista vapautta ilman toisinajattelun vapautta.”
Rosa Luxemburg 1918
_______________________________
Vasemmistoliitto on Suomen kuudenneksi suurin puolue. Se sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 12 kansanedustajaa. Puolue luotiin vuonna 1990 Suomen Kansan Demokraattisen Liiton ja Suomen Kommunistisen Puolueen pohjalle. Tavoitteenamme on oikeudenmukainen ja ekologisesti tasapainoinen maailma. Vuoden 2007 kesäkuussa hyväksytty periaateohjelma määrittelee Vasemmistoliiton perusarvoiksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen sekä sijoittaa puolueen kolmanteen vasemmistoon erottautuen sosiaalidemokraateista ja kommunisteista.
Vasemmistoliitto rp on puolueen virallinen rekisteröity nimi. Sen rinnalla on käytössä lyhyempi ja jo yleiseksi vakiintunut versio Vasemmisto.
Toiminta voi olla monenlaista
Toiminta Vasemmistossa ei edellytä jäsenyyttä. Mukaan vaikuttamaan ja ideoimaan ovat tervetulleita myös äänestäjät, kannattajat tai muuten vaikuttamisesta tai mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneet.
Vapaamuotoinen toiminta, erilaiset ryhmät, keskustelupiirit, harrasteporukat, ympäristöaktiivisuus, illanvietot ja muu rento yhdessäolo ovat kaikki toivottavia muotoja edistää oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä ja asuinympäristön viihtyisyyttä.
Puolueen asioista päättävät kuitenkin sen jäsenet järjestäytyneissä organisaatioissa. Vasemmistoliiton toimintaa ohjaavat puolueen säännöt, jotka puoluekokous hyväksyy.
Puolueen päättäjät
Jäsenet toimivat omissa paikallisissa yhdistyksissään eli puolueosastoissa sekä alueidensa eli piirien organisaatioissa. He vaikuttavat kunnallisiin ja maakunnallisiin päätöksiin valtuutettuina tai valtuutettuja evästäen.
Puoluekokous käyttää ylintä päätösvaltaa. Jäsenillä on mahdollisuus osallistua kokoukseen kokousedustajina. Puoluekokous päättää säännöistä, tavoitteista ja poliittisista kannoista. Se kokoontuu joka kolmas vuosi ja valitsee puoluejohdon: puoluesihteerin, puheenjohtajat, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen. Jäsenet ja osastot voivat tehdä puoluekokoukselle aloitteita, myös puoluekokousten välisenä aikana.
Puoluekokousten välillä päätösvalta on puoluevaltuustolla, joka arvioi poliittista linjaa ja strategiaa jatkuvasti. Se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, tekee aloitteita ja ehdotuksia ja välittää tietoa jäsentensä kautta alueelleen ja alueeltaan puoluehallitukselle.
Puoluehallitus toteuttaa puolueen poliittista toimintaa ja toimii yhdistyslain mukaisena hallituksena.
päivitetty 8.6.2017 Taro Turtiainen